De Combinatie VANL-TCW/KREUN .....


Wie zijn wij?

VANL-TCW:


De Vereniging Agrarisch Natuurbeheer en Landschap Tieler- en Culemborgerwaarden (VANL-TCW) is een vereniging van agrarische ondernemers en burgers die zich inzet voor een economisch duurzame land en tuinbouw. Zij streeft daarbij niet alleen naar behoud, maar ook naar verbetering van natuurwaarden van het landschap in de Tieler- en Culemborgerwaarden. Onze vereniging heeft een belangrijke rol in het beheer van het landelijk gebied. Weidevogelbeheer, onderhoud aan landschapselementen, beheer natuurgebieden, behoud van hoogstam fruit, natuurvriendelijk beheer van bermen, akkerranden en slootkanten zijn activiteiten die in goede handen zijn bij een ANV. Samen met Collectief Rivierenland.

Daarnaast heeft de VANL-TCW een belangrijke rol bij het beheer van het landelijk gebied, onder andere bij de omvorming van het huidige Europese landbouwbeleid, waar agrarisch ondernemers een dienst aan de maatschappij moeten leveren om subsidie te ontvangen. Een veel genoemde dienst is Agrarisch Natuur - Landschaps Beheer.

Meer informatie op www.vanl-tcw.nl 


Samen met ruim 150 agrarisch ondernemers en landeigenaren levert de Vereniging Agrarisch Natuurbeheer en Landschap Tieler- en Culemborgerwaarden (VANL-TCW) een belangrijke bijdrage aan natuur, landschap en biodiversiteit binnen de Tieler- en Culemborger Waarden.


KREUN:

 

Vleesveebedrijf KREUN fokt sinds 2006 Herefords. Ons bedrijf staat in Wadenoijen in de Betuwe. De kudde bestaat uit ongeveer 50 tot 70 dieren zowel koeien, stieren, pinken en kalfjes die een groot deel van het jaar buiten lopen in de Heesseltsche Uiterwaarden, een gebied van ongeveer 240 HA langs de Waal tussen Varik, Heesselt en Opijnen in.

Onze kudde bestaat uit ongeveer 50 tot 70 dieren zowel koeien, stieren, ossen, pinken en kalfjes die met z’n allen het hele jaar, zowel winter en zomer, buiten lopen in de Heesseltsche Uiterwaarden, een gebied van ongeveer 240 HA langs de Waal tussen Varik, Heesselt en Opijnen in. Onze koeien kalven daarom ook gewoon buiten in het natuurgebied. Wij gaan regelmatig kijken of het allemaal goed gaat.

Als het nodig is slachten wij een koe of stier. Omdat deze dieren jaarrond buiten lopen en allerlei kruiden en grassen eten, produceren  ze vlees van topkwaliteit!

van den Bommel Herefords

 

Rundvlees PUUR  NATUUR


Eigenschappen:

Herefords produceren zeer hoogwaardig vlees uit een sober rantsoen. De koeien worden ook geselecteerd op deze eigenschappen zodat het ras ook deze specifieke eigenschappen te laten behouden. Het vlees is licht gemarmerd, dat wil zeggen dat er kleine vetadertjes door het vlees heen lopen. Tijdens het bakken smelt dit vet en geeft daardoor het vlees extra smaak en malsheid.
Om een vooroordeel uit de wereld te helpen: gemarmerd vlees werd vaak geassocieerd met totale vetheid, maar dit is in de praktijk zeker niet het geval.

 

 

Herefordvlees is gezond omdat:

  • De runderen grazen op uiterwaarden waarop geen kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen worden gebruikt.
  • Wetenschappelijk is vastgesteld dat vlees van runderen die jaarrond in de natuur lopen en wiens hoofdvoedsel kruidenrijk gras is, rijker is aan omega-3 vetzuren, die een beschermende invloed hebben op ons hart- en vaatstelsel.
  • Onze runderen krijgen geen antibiotica en worden niet ingeënt, omdat ze zelden gezondheidsproblemen hebben.
  • Ze  hun hele leven buiten lopen en ze de ruimte hebben met een gezond klimaat.
  • Ons Herefordvlees is extra mals en smaakvol omdat de runderen langzaam groeien.
  • Na slachten blijft dit vlees 10 dagen in de koelcel om te rijpen, net als vroeger, wat de smaak en de malsheid zeer ten goede komt.
  • Meer op "Buitengenieters"

VANL-TCW/KREUN

penningmeester@vanl-tcw.nl
IBAN nr NL50 RABO 0350 6008 05
BTW nr 8034.80.556.B.01
K.v.K 40157532

Contact

Combinatie VANL-TCW / KREUN
Secretaris/penningmeester:

A.J. (Arie) Dirksen
Geldermalsen
penningmeester@vanl-tcw.nl

Meer over